jiggar

Vikten av att kunna hantera knivar, jiggar och annat ute i vildmarken

Vikten av att kunna hantera knivar, jiggar och annat ute i vildmarken

Låt det vara känt att det här med livet i vildmarken ofta är totalt oglamoröst. För tittar man på sociala medier så kan man tro att det är en kavalkad av fantastiska solnedgångar med underbara vyer som väntar en – nonstop. 

Visst får man njuta av detta, men det handlar lika ofta om att slita framåt när det regnar, man kanske är lite vilse och börjar bli hungrig.

Bra grejer och god kunskap

Det är vid dessa tillfällen som man verkligen sätts på prov. Det är då man får ta del av vildmarkens fulla spektrum. Kan du hantera den press som det ändå innebär att vara hungrig, trött och sökandes ute i barrskogen eller uppe på fjället? Eller varför inte när du befinner dig ute på sjön och hällregnet nästan kan fylla båten.

Det är då det är bäst att ha ordning på sina jiggar om man vill få något varmt att äta till kvällen.

För i vildmarken handlar det nästan bara om hur väl förberedd man är. Kanske har man en romantisk bild av att kunna leva som Les Stroud, Bear Grylls eller Lars Fält när skiten slår i fläkten. Det man kanske inte reflekterar över är att dessa män har spenderat ett oräkneligt antal timmar med att förbereda sig för att hamna i situationer som är extremt påfrestande.

Det handlar helt enkelt om träning, träning och åter träning för att bli bra på något. Speciellt när man är under press och det kanske bara handlar om timmar, eller till och med minuter, innan man hamnar i livshotande fara. Så utöver att ha bra utrustning med dig när du ger dig av i vildmarken – se också till att du vet hur man använder den på rätt sätt. 

För bra grejer gör ingen nytta alls om du inte har någon kunskap om hur man använder dem korrekt.