second hand

Vad finns second hand i Stockholm?

Vad finns second hand i Stockholm?

Second hand betyder andrahand och används oftast om kläder. Det vill säga att någon annan har använt kläderna först. Begagnade kläder, med andra ord. Men när man handlar second hand i stockholm hos https://www.judits.se/ så är det inte säkert att det är använda kläder. 

Ibland är det någon som har köpt kläder som visar sig vara i fel storlek, färg eller modell. Men av någon anledning så har köparen inte lämnat tillbaka plagget. På det sättet kan det vara ett helt nytt oanvänt plagg som man kan lyckas fynda till ett betydligt lägre pris än om man köpt det direkt av butiken.

 

Från hatt till sko

Det man kan hitta i en second hand är allt ifrån huvudbeklädnader till fotbeklädnader. Hattar, mössor, kepsar, skor, stövlar, tofflor, stickade strumpor och allt däremellan. Även om det vanligaste är att det är klänningar, jackor, byxor och tröjor som säljs.

 

 

Man brukar sällan hitta underkläder, om det inte är en finare bh eller långkalsonger. Men däremot kan man ibland hitta pyjamasar och andra typer av myskläder. Sådant som man kan tycka känns okej efter en eventuell egen tvätt.

 

Det lilla extra

Sortimentet i butiker som säljer second hand är mestadels klädesplagg, men även annat kan finnas där, som exempelvis smycken. Det kan vara roligt att fynda bland halsband, ringar och örhängen, där man ibland kan lyckas hitta något som är mycket speciellt och kanske även mycket gammalt. 

Upplevelsen hos en second hand går ut på att försöka hitta ett fynd som är betydligt billigare än om man köpte det nytt. Men för många så går second hand mer ut på att hitta något som inte alla andra har, och det går ofta att hitta klädesplagg som kan vara mycket gamla. Kanske någon har rensat ut på sin gamla farmors vind eller i sin egen garderob.