Flugbindning

Tips hur man gör flugbindning i Göteborg

Tips hur man gör flugbindning i Göteborg

editorial

Pyssel är något som folk ibland kan förakta. De flesta tänker på småbarns pysslande i förskolan där färgen sitter halvdåligt och sakerna ser konstiga ut. Fast redan där börjar barnen öva upp sin fingerfärdighet. En bra fingerfärdighet har man nytta av hela livet igenom. Från de små kladdiga skapelserna går barnen vidare till pussel och pärlplattor. Pysselkladdet blir mer och mer strukturerat och man kan se vad det faktiskt ska föreställa.

Flugbindning ett pyssel för alla åldrar

Pysslandet blir mer och mer inriktat på olika saker man tycker är roligt och har intresse av själv. Gillar man att fiska redan i skolåldern dröjer det inte länge innan man börjar fundera på att göra egna fiskedrag. Där man kan testa själv vad abborren eller gäddan är villiga att nappa på. Har man väl blivit biten av fiske och att göra egna fiskedrag är steget inte långt till att prova på flugfiske. Många är de som blir bitna av flugfisket och fiskar hellre med fluga än använder ett vanligt fiskespö.

 

image

 

Ett stort sortiment att välja på

Det dröjer inte heller länge innan man börjar snegla på olika flugfiskedrag. Man inser också att det inte är omöjligt att göra en egen fluga. Barndomens fingerfärdighet behöver få lite upprepning sedan är man igång. För att få material till flugorna kan man söka online på Flugbindning i Göteborg. Träffen man får är som en godisaffär för flugfiskare. Man vill gärna beställa minst en av varje för att kunna sitta hemma och binda olika flugor.

Många binder flugor under främst vinterhalvåret. Då hinner man gott och väl ladda upp sitt etui med nya fina flugor inför vårens och sommarens fiske. Det kan också vara kul att byta flugor med en fiskekompis. Då kan man utbyta tips och råd om vad fiskarna nappar bäst på inför nästa flugbindning.