Sockervax

Sockervax – en uråldrig metod för hårborttagning

Sockervax – en uråldrig metod för hårborttagning

Det finns många olika metoder för den som lider av oönskad hårväxt och vill göra något åt det. Ett sätt är att använda sig av sockervax som stryks på huden för att sedan ryckas loss, komplett med hårstrån och döda hudceller. Metoden är knappast ny, utan har funnits i tusentals år. Och som med det mesta som håller sig långlivat finns det skäl till detta. Ett är att vaxning till skillnad från exempelvis rakning sällan leder till inåtvuxna hårstrån och inflammerade hårsäckar. Dessutom håller huden sig len länge, eftersom sockervaxet tar med sig håret från rötterna, vilket gör att man kan vänta ett bra tag innan det är dags att ta till vaxet igen. Dessutom slipper man stubb, eftersom håret som sedan växer ut är tunt och mjukt. 

 

Att tänka på när du köper sockervax

När du inhandlar ditt sockervax är det en god idé att se över kvaliteten. Genom att handla ekologiskt sockervax tillverkat av grödor som är ekologiskt odlade bidrar du till en renare jord och bättre arbetsförhållanden för producenterna, eftersom inga bekämpningsmedel eller miljögifter använts i odlingen av grödorna. Det är också fördelaktigt för huden att enbart komma i kontakt med rena, naturliga produkter i samband med vaxningen.

 

 

Flera fördelar med sockervax

Sockervaxning är även ett bra val utifrån ett hållbarhetsperspektiv eftersom du inte behöver några tillbehör i proceduren, såsom spatlar eller remsor. Det rena sockervaxet gör jobbet, och det gör det bra. Om det blir rester kvar på huden tas det enkelt bort med hjälp av lite ljummet vatten. Det räcker med att håret är ca 5 millimeter för att vaxet ska kunna få bukt med det. Tänk även på att ytan ska vara torr och ren innan du applicerar sockervaxet. Metoden är enkel och med lite övning kommer du lära dig att hantera den på bästa möjliga sätt.