handskar

Skydda händerna mot kyla

Skydda händerna mot kyla

Handskar kan man ha av både praktiska och estetiska skäl. När det blir lite kyligt ute är det viktigt att klä sina händer, precis som man klär kroppen med varmare plagg och täcker halsen med en varm halsduk. Då kan man välja handskar efter kyla; fodrade handskar för minusgrader och tunnare ofodrade handskar när det bara är lite småkallt. Det finns numera handskar som man kan använda på sin mobiltelefon och trycka på skärmen med, trots att man inte har sina fingrar ute. När det är riktigt kallt finns det fodrade tumvantar att välja bland. De håller värmen bättre eftersom fingrarna ligger tätt intill varandra. Dessa är dock svårare att greppa saker med. Det är viktigt att välja rätt handskar efter behov och önskemål.

 

Handskar som accessoar

För den som är ute efter handskar som en accessoar, och alltså endast av estetiska skäl, finns det hundratals alternativ. De är lite tunnare och har oftare finare detaljer som man kan lägga märke till. Den som vill vara lite mer sober och avskalad kan välja släta, svarta, ganska vanliga handskar. För den som vill sticka ut och gillar färg går det att välja någon rolig färg som gul eller röd exempelvis, och med ett tillägg av exempelvis detaljer eller snygga sömmar. Dessa kan vara en rolig färgklick till en annars tråkig outfit.

 

 

Välj handskar som osar lyx

Ett par skinnvantar håller hög kvalité och gör ingen besviken. Det mjuka, spänstiga lädret med speciell lukt känns alltid lyxigt, utan att behöva kosta skjortan. Handskar med foder är kanske mer lämpligt att använda på hösten och vintern. Handskar som mest används som en accessoar är mer lämpliga att använda på våren och under varmare tider. Med andra ord är det alltid lämpligt att inhandla ett par handskar för framtida användning, oavsett säsong. Östermalms Handskaffär i Stockholm erbjuder handskar för alla tillfällen och väder.