Sidohängda fönster

Sidohängt fönster är ett bra val för den som vill bevara det traditionella

Sidohängt fönster är ett bra val för den som vill bevara det traditionella

När det är dags att välja nya fönster till bostaden så är det viktigt att tänka igenom vad det är man verkligen behöver och vill ha. För att det ska bli en så hållbar installation som möjligt bör man välja fönster av hög kvalitet, i bra material och med lågt u-värde. Det är också viktigt att hitta fönster i en stil som passar in och som man gillar så att man inte vill byta ut fönstren i förtid på grund av rent estetiska skäl.

En klassiker som fungerar bra på många sätt

Den sidohängda fönstermodellen är klassisk i många svenska villor. Genom att välja ett sidohängt fönster bevarar man det traditionella utseendet om det sedan tidigare suttit sidohängda fönster på huset. Men det kan även vara ett bra val i nya produktioner. 

Ur säkerhetssynpunkt erbjuder dessutom sidohängda fönster bra utrymningsvägar jämfört med vissa andra fönstermodeller. Dessa fönster är även enkla att öppna för vädring och rengöring och öppnas de inåt är väldigt lätta att putsa oavsett om de sitter på bottenvåningen eller högst upp i huset.

Helt gjort i trä eller minimalt underhåll 

Den som vill ha ett boende som inte kräver så mycket underhåll kan med fördel välja fönster med aluminiumbeklädd utsida. Det gör att fönstret behöver minimalt med underhåll, samtidigt som det ser riktigt bra ut där det sitter. Hos Klarfönster hittar man fönster av hög kvalitet som är tillverkade i trä eller trä och aluminium.

Deras trä fönster kommer från långsamtväxande nordiskt tallvirke med en särskilt hög kärnandel. De kvalitetskontrolleras flera gånger och träet som används är dessutom FSC-certifierat, en internationell garanti för hållbart skogsbruk. Deras fönster i trä/aluminium ger ännu längre hållbarhet och dessutom minimalt underhåll. Man behöver inte måla trä/aluminium fönster eftersom aluminium skyddar träet mot sol och vind.

Besök Klarfönster om du vill ha sidohängt fönster av hög kvalitet.