ridning

Ridning är ett folknöje i Stockholm

Ridning är ett folknöje i Stockholm

Kanske vill du komma bort från storstadsstressen i Stockholm en stund, och det kan också hända att du vill ge dina barn ett naturnära fritidsintresse. Då kan du samla din familj och boka in er på en ridskola i Stockholm, och ni kan prova på att rida på varsin trevlig häst där. Ridning är ett folknöje, för det är något som alla kan ha roligt av. 

Även personer med någon form av handikapp är välkomna att prova på ridning, och det är en sport som passar de flesta. Det kan vara avstressande att rykta en häst, pyssla med seldon eller att prova på matning eller mockning. När man har lärt sig rida kan man vilja ha en egen häst, eller bli hästskötare på en travbana.

 

Olika former av hästsport

Tycker du att det är roligt att prova på ridning i Stockholm och det blir ett riktigt intresse, finns det flera olika möjligheter att förkovra sig. Man kan prova att galoppera, man kan prova hästhoppning och man kan lära sig att utöva dressyr. Du lär dig det du behöver kunna om du anmäler dig till en ridskola, och då kan du prova på flera olika moment. Länktips: https://www.swartlingsridskola.se/

Annars är trav en mycket populär hästsport, men det är dyrt att äga en häst, och att bli kusk är också svårt, men om man har ett verkligt intresse får man fråga om man kan vara med i något stall och hjälpa till.

Livet på landet

Kanske är du intresserad av livet som bonde och ha en liten hästhage där. Det finns många möjligheter att umgås med djuren och lära sig förstå dem. Man kan rida på stränderna eller på gångvägar och stigar, och det är en livsstil att pyssla med hästarna. Det är förstås ganska mycket jobb också, men det är som sagt avstressande.