spa

Odla nya vanor i krisen

Odla nya vanor i krisen

Vi bombarderas med nyheter om det rådande världsläget. Inte konstigt egentligen i och med att vi aldrig har upplevt något liknande i modern tid – det så kallade coronaviruset har ställt allting på ända. 
Många går även igenom en tid av osäkerhet och stress just nu eftersom man inte vet vad framtiden har i sitt sköte. All bets are off, som man säger på engelska.
En sak är säker: Vi människor har klarat oss igenom allt som vi hittills har mött här på jorden och vi kommer även att lyckas ta oss igenom den rådande pandemin.

Det är viktigt att man hittar en strategi för att må så bra som möjligt i det som vi tillsammans går igenom. Ibland kan det faktiskt hjälpa att bara sluta följa nyheterna slaviskt efter minsta lilla uppdatering. Gör något helt annat istället. Spela ett instrument, läs en bok eller ta en promenad ute i skogen (där man oftast inte stöter på så mycket människor). Möjligheterna är många om man bara tillåter sig själv att se dem.

Känner du dig frisk kan du även passa på att odla nya rutiner gällande rörelse och träning. På nätet finns det en massa olika träningspass och liknande filmer – för det mesta helt utan någon kostnad för dig. På så sätt kommer du uppgrader ut ur denna virusepidemi och kan verkligen njuta av att unna dig ett besök på spa i Dalarna.

För alla kriser för med sig en gåva, det är något som de flesta av oss nog har insett genom livet. 
Visst kan det vara omöjligt att se när man är mitt uppe i något dramatiskt, men efteråt inser man att situationen även förde med sig möjligheter och potential.

Men just nu handlar det bara om att försöka finna en så stor balans som möjligt i den tillvaro som vi befinner oss i.