Örter

Naturligt eller industriellt?

Naturligt eller industriellt?

Det har sedan länge funnits en stor polemik om vare sig det är bäst att bota sjukdomar med kemiskt framförd medicin eller naturbaserade sådan? Industriell medicin har räddat många liv, det går ej att neka. Antibiotika är ett bra exempel på en sådan oumbärlig medicin. Innan penicillinet fanns kunde man lätt dö av en förkylning.

Men det många inte tänker på är att naturen omkring oss i mångt och mycket erbjuder samma medicinska egenskaper, och att man i många fall kan hjälpa sin kropp att återhämta sig med hjälp av örter. Du kan kolla in Örspecialistens stora utbud av Örter i olika former. Det finns allt från torra till flytande preparat i både 50ml och 100ml förpackningar.

Kan örter bota?

Det korta svaret är ja. Men självklart beror detta på situationen. Hur sjuk är personen och vilken sjukdom handlar det om? Ibland krävs det kemiska mediciner för att komma över den värsta biten, men sedan kan behandlingen fortsätta med örtbaserade preparat.

Många sjukdomar, som inflammatoriska, hormonella och på andra sätt kroniska sådana, kan lindras med hjälp av naturliga medel. Man kan även förstärka immunsystemet så pass att man undviker att smittas av många virus och bakterier. Därför talas det fortfarande om blandningen som rånarna under digerdöden använde. De kunde råna pestoffren utan att bli smittade tack vare att de doppade sina ansiktsmasker i ett preparat utav kanel, citron, eukalyptus och rosmarin. Idag används samma preparat för att ge immunsystemet en boost och desinficera allmänna utrymmen.

Första-hjälpen kit

Ett bra tips är att inte vänta tills man har ont någonstans för att skaffa sina örtpreparat. Det är bra att ha sitt eget lilla kit färdig. Du kan börja med de som har bakteriedödande och antiinflammatoriska egenskaper. Örtpreparat och oljor kan vara dyra, eftersom det är koncentrat. Men det krävs endast ett par droppar av örtpreparatet, räcker därför länge.