magasinering

Magasinera stort eller smått

Magasinera stort eller smått

Magasinering innebär att man hyr ett förråd under en kort eller lång tid. Vissa hyr ett magasin under flera år medans andra bara har behov för det någon enstaka månad. I stora städer är det vanligt att det finns många företag som erbjuder tjänster som magasinering, en anledning till att behovet är större där är på grund av att man ofta bor på en mindre yta och behöver därför någonstans att förvara saker man inte har daglig användning för. Det kan till exempel vara utemöbler eller sportutrustning som man endast har behov för vissa perioder på året. Man kan även vara i behov av att magasinera sina saker under någon vecka vid en flytt om datumet för inflyttning ligger senare än datumet man måste flytta ut från bostaden man lämnar. Det är också väldigt smidigt att använda sig av magasinering om man ska vistas i utlandet under en längre tid. Då finns alla saker kvar den dagen man återvänder och man slipper köpa ett helt nytt bohag.

Vissa företag som specialiserat sig på magasinering kan erbjuda förråd i flera olika storlekar som man kan hyra i allt från någon enstaka vecka till flera år. Många flyttfirmor kan även erbjuda magasinering som en komplettering till sina flyttjänster. Det som avgör priset på ett magasin är främst var magasinet ligger, vilken storlek man är i behov av samt under hur lång tid man vill hyra. 

Flyttharry är ett företag som erbjuder magasinering i Uppsala. De har ett magasin där man kan lagra allt möjligt från hela bohag till stora föremål som inte får plats på företaget eller i hemmet. Magasineringen kan ske under kortare eller längre tid, allt efter vad man är i behov av. Magasinet har värme, är larmat samt försäkrat. De erbjuder även tjänster som exempelvis bud, transport, flyttar och monteringsarbeten.