Restaurang

Livsnjuta på restaurang

Livsnjuta på restaurang

Att gå på restaurang är någonting man borde göra oftare (om man nu inte är en sådan där som gör det varje dag, då borde man kanske göra det mer sällan istället…). För det man vill åt är ju den där känslan av att sätta lite extra guldkant på vardagen, eller helgen för den delen. Varför inte unna sig det oftare? Att låta någon annan laga maten, sitta och njuta av en god fördrink medan den tillreds, att bli serverad och få förslag på vilket vin som passar bäst till. Så enkelt, men ändå så mycket livsnjutning.

 

 

Festa till det med vännerna

 

Gå på restaurang kan man göra ensam (jo, det är också trevligt!), i par eller med stora skaran av vänner. Är man många i sällskapet kan det vara svårt att hitta en restaurang som faller alla i smaken, främst bokstavligt talat. Alla har så olika preferenser när det gäller mat, både i fråga om smak, men även ur andra aspekter såsom allergier, dieter och dylikt. Om man från början tänkt sig en restaurang som har fisk som specialitet, men någon i sällskapet är allergisk och en annan helt enkelt inte tål smaken, då blir det inte så lyckat.

 

Catering som alternativ

 

Så man bör alltså kolla först att restaurangen har en meny som funkar för alla. Men är det ändå knepigt att få till det kan kanske catering vara en god idé. Då kan man i lugn och ro gå igenom med personalen innan vad de kan erbjuda. Väljer man dessutom buffé är det ju ännu enklare för alla att bli nöjda. Då finns det mycket att välja bland, alla hittar lite gott och blandat som de gillar och kan lätt hoppa över det som de inte gillar. Restauranger som erbjuder catering i Simrishamn finns det flera av. Röken by Sonesson är förslagsvis ett alternativ.