lastpallar

Kvaliteten är viktig när man ska köpa lastpallar

Kvaliteten är viktig när man ska köpa lastpallar

Lastpallen har en lång historia och började användas i större skala under andra världskriget av amerikanarna för att underlätta transporten av militärt material. Idag har den blivit standardiserad och anpassats för att fungera så gott som över hela världen. Det smarta underredet med de två hålen är gjort för att pallen enkelt ska kunna lyftas med en gaffeltruck.

Europapallen, eller SJ-pallen som den tidigare hette, är faktiskt framtagen i Sverige och är standardiserad för transporter via järnväg över hela Europa. Pallens mått är anpassade för att man ska kunna ta tillvara transportutrymmet kostnadseffektivt och enkelt kunna lasta och lossa gods. Men lastpallen används också för transporter med lastbil där den fungerar lika bra. För transport med containrar på lastfartyg används däremot en lite större pall som passar den sortens transport bättre.

 

Olika lastpallar och olika kvaliteter

Europapallen finns att köpa i flera olika sorters kvalitet beroende på vilka slags transporter den ska användas till. A-pallen håller högst kvalitet och säljs både som ny och begagnad, men det finns även B- och C-pallar. C-pallen är av lite lättare virke och används ofta som en engångspall även om den går att återanvända och också säljs begagnad. Det finns dessutom pallar som man kan specialbeställa och som då tillverkas exakt efter de mått som man vill ha. Titta här: http://www.pallinvest.se/.

 

 

Tänk på detta vid köp av begagnade lastpallar

Vill man köpa lastpallar finns det många olika företag som säljer både nya och begagnade lastpallar. Genom att köpa begagnade lastpallar kan man tjäna en hel del pengar men det är viktigt att inte tumma på säkerheten och följa de bestämmelser som finns vid olika transporter. Om man ska köpa begagnade lastpallar är det därför viktigt att företaget man handlar av noga har kontrollerat kvaliteten på dessa så att de fortfarande fungerar och är säkra.