Tandläkare

Kompetent tandläkare i Järfälla

Kompetent tandläkare i Järfälla

En tandläkare är som en läkare som är specialist på tänder i stället för på kroppen. Den är utbildad inom allt som har med tandvård och munsjukdomar att göra. För att bibehålla en bra hälsa och upptäcka sjukdomar i tid är det viktigt att gå till tandläkaren regelbundet. Förutom att upptäcka tandgnissling eller hål i tänderna så kan även olika cancerformer som kan utvecklas i munnen upptäckas.

Viktigt att sköta munhälsan för att förebygga sjukdomar

Det är viktigt att man börjar gå till tandläkaren redan som barn för att få råd och instruktioner om sin tandskötsel. Om man inte sköter sina tänder som ung visar det sig ofta när man kommer upp i åldern. En tandläkare tittar i munnen och ser om man behöver vara extra noggrann med vissa saker, exempelvis borstning eller tandtråd. Ofta får man även hjälp med att skrapa bort tandsten.

Man kan även få hjälp med att rätta till tänder som inte växer rätt. Då hjälper tandläkare i Järfälla till med att prova ut passande skenor eller tandställning för att fixera tänderna. Även det här är något som bör göras i tidig ålder vilket gör det ännu viktigare att som barn besöka tandläkaren.

Får man väldigt ont i tandköttet eller en tand kan det bli aktuellt med ett akutbesök hos tandläkaren, precis som man gör ett akutbesök hos en läkare. Det kan vara inflammation i en visdomstand eller en bit tand som gått av som måste åtgärdas akut. Väntar man blir det ofta värre och en inflammation kan i värsta fall sprida sig vidare i kroppen.

Tandläkare utbildar sig under flera år

Det krävs en lång utbildning för att bli tandläkare och när man är färdigutbildad blir man legitimerad tandläkare. Det är alltså en skyddad yrkestitel som garanterar en viss kompetens, vilket gör det tryggt med ett besök.