konferens

Kirra konferensen!

Kirra konferensen!

Att anordna en konferens är ett vanligt sätt att starta upp jobbet efter den långa sommarsemestern. Fast det fungerar såklart även bra närsomhelst under året. Ibland kanske det till och med kan vara en vits med att planera in ett event vid en annan tid än just precis efter semestern, för att på så sätt låta personalen ha en chans att komma in i rutinerna igen och väcka jobbhjärnan. Oavsett vilket man väljer av dessa, finns det några saker som är bra att ta reda på innan man bokar. 

 

 

Bra att tänka på

 

När man skall anordna ett event eller en konferens är det bra att tänka på några saker för att förenkla arrangemanget. En av dessa är att ta reda på hur alla deltagare ska ta sig dit. Visst går det att hyra en buss, men det enklaste alternativet är nog om alla kan ta sig dit med kollektivtrafiken. En annan sak att ta reda på är vilken typ av lokaler som arrangören tillhandahåller. Hur många lokaler behövs och hur många finns det? Hur stora är de och hur är de utformade? Lämpar sig lokalen för en jobbkonferens eller är det mer för ett event av nöjeskaraktär? ”Folk Mat & Möten” i Malmö är en av de som kan hjälpa dig arrangera detta

 

Glöm inte bort maten

 

Sista frågan, men kanske också den viktigaste, att ta reda på: kan arrangören ordna den typ av förtäring som önskas? Vägen till hjärtat går genom magen, sägs det. Gillar gästerna maten, gillar de dig. Förhoppningsvis stämmer detta, så genom att bjuda på god mat och dryck kan man öka förtroendet hos folk. Känner personalen förtroende och att cheferna gjort det där lilla extra för dem, vill de förmodligen göra detsamma tillbaka. Perfekt sätt att fortsätta arbetsåret med, både med god mat och med gott förtroende.