avloppsstopp

Har Brålanda någon som kan hjälpa till med avloppsstopp?

Har Brålanda någon som kan hjälpa till med avloppsstopp?

Stopp i avloppet? Åh, nej! Inte igen. Ett stopp i avloppet är det ingen som önskar sig att få, men då och då händer det. Vad gör man då när det händer? Ibland kan man behöva hjälp från en rörmokare eller en spolbil för att få bukt med problemen. Men innan man kontaktar någon professionell finns en del man kan göra själv.

En snabb googling räcker för att få tips om diverse husmorstips som ska lösa stoppet i avloppet. Det avråds från starka propplösare och istället rekommenderas helt vanliga ingredienser som de flesta redan har hemma i köket. Man kan till exempel använda sig av bikarbonat tillsammans med ättika för att få vattnet att rinna fritt i rören igen. 

 

 

Samma metoder fungerar inte på alla typer av stopp

Hur man ska gå tillväga för att få bukt med ett stopp i avloppet kan bero på var stoppet sitter. Är det i diskhon, toaletten, handfatet eller duschen? Metoden med bikarbonat och ättika kan vara till god hjälp om det är ett stopp i diskhon som är orsakat främst av nedspolade fettrester från matlagningen. I andra lägen kan det behövas andra metoder.

Förutom husmorstipsen kan man rensa manuellt i vattenlåset, till exempel genom att använda en vaskrensare eller ett rensband. Man kan också testa att hälla på en stor hink med varmt vatten. Vattnet kan skapa ett tryck som får stoppet att lossna. Men ibland går stoppet inte att fixa själv, och då får man ta till professionell hjälp. 

För den som har fått ett avloppsstopp i Brålanda är det förstås angeläget att kunna få tag på någon i närheten som kan komma till undsättning. Då finns det som tur är spolbilar i området som kan hjälpa till. En spolbil har rätt utrustning för att klara av stoppet när hemmametoderna inte räcker till.