Hudiksvall

Gudstjänst i Hudiksvall en av många platser med glädje

Gudstjänst i Hudiksvall en av många platser med glädje

Livet i Hudiksvall är både ett enkelt sådant och ibland ganska komplicerat. Det är som livet på många andra ställen. Det innehåller glädje, sorg, kärlek, förtvivlan, vinster, förluster och möjligheter. Dess drygt 16 500 invånare utgör en trygg grupp av människor och en småstadskänsla där man kan anta att alla känner alla. 

Att växa upp i Hudiksvall innebär att man får växa upp i en norrländsk miljö av lugn, harmoni och frisk luft. Ett fantastiskt ställe att slå sig ner på för att ge liv åt framtida generationer.  

Hudiksvall har den geografiska fördelen att invånarna kan ta del av dess ljuvliga skärgård, inte minst under den himmelska norrländska sommaren vid kusten. För de Hudiksvallsbor med båt finns det med andra ord ingen anledning att åka till Stockholm och trängas i skärgården där. 

Man har allt man behöver på hemmaplan. I Hudiksvall existerar livet. Det finns skolor, jobb och livsmedelsbutiker. Gudstjänst i Hudiksvall finns också tillgängligt för den religiösa Hudiksvallsbon. Det kan du läsa mer om här: https://www.hoglidenkyrkan.se/  

 

Hudiksvalls stolthet

Det är tack vare Hudiksvall som vi fått stifta bekantskap med några riktiga profiler genom åren. En av dessa är inte minst fotbollsmålvakten Fredrik Sundfors som under många år förgyllde Allsvenskan med sitt målvaktsspel i dels IK Sirius men framför allt i Hudiksvalls “grannstad”, med norrländska mått mätt, Sundsvall och “Giffarna”. 

Sundfors från Hudiksvall knackade ofta på dörren till landslaget, men är komiskt nog kanske mest känd för att ha blivit attackerad med dartpilar under en match på Olympia mot Helsingborgs IF 2001.  

För Sundfors och resten av Hudiksvalls invånare så kommer den norrländska lilla staden alltid att ha en särskild plats i hjärtat. Det är hem till Hudiksvall utflyttade invånare flyr tillbaka till när storstadens stress blir för påtaglig. Hudiksvall och dess invånare förkroppsligar begreppet “lagom”. Det är någonting alldeles visst med Norrland och inte minst Hudiksvall.