Hamburgare

Godaste hamburgaren grillas i trädgården på Östermalm

Godaste hamburgaren grillas i trädgården på Östermalm

Det är många som gör anspråk på att leverera den bästa hamburgaren. Onekligen är det en omåttligt populär maträtt, vilket också visar sig i alla snabbmatskedjor som specialiserar sig på just hamburgare. McDonalds, Burger King och Max Hamburgerrestaurang är bara några exempel på både globala och nationella restauranger som har gjort hamburgare till just sin grej. Åsikterna om vilken av restaurangerna som har den bästa hamburgaren går förstås isär. 

Frågan är om den bästa hamburgaren dock inte är den du grillar hemma i trädgården en varm och skön sommarkväll. När du hemma på altanen vänder Hamburgare i Östermalm på grillen tillsammans med familj, släkt och vänner har McDonalds och kompaniet inte en chans. Det är hela sammanhanget som gör det. Sommaren, umgänget, doften av grillen och en kall öl i handen samtidigt som du lägger en ny burgare på gallret. Fullständigt oslagbart. 

 

 

Ingen sommar utan hamburgare

Den som föreslår korv med bröd på grillen har ingenting att hämta här. Det ska vara hamburgare. Punkt slut. Korv med bröd är för småungar. Dessutom är det inte ens särskilt gott. Speciellt när du måste äta den delen av korven som sticker ut från brödet.

Det finns ingenting som kan konkurrera med hamburgare på grillen. Du vet vad du får och det går inte att misslyckas. Samtidigt finns det små saker du kan göra för att hela upplevelsen av att äta den lyfts ett par rejäla steg. 

Snåla inte med innehållet i hamburgaren. Ös på med grönsaker och blanda friskt med alla dressingar. Du kan gärna ha två biffar mellan bröden och tillbehören dessutom, precis som i en Big Mac. Det gör ingenting om det rinner över. Det hör till lite grann att bli kladdig när du äter hamburgare. Vill du verkligen undvika det finns det faktiskt kniv och gaffel. Det är helt enkelt inte sommar utan hamburgare, öl och grill.