Tandreglering

Ett perfekt leende!

Ett perfekt leende!

Hollywoodleende!

Vem har inte drömt om en vit, gnistrande och spikrak tandrad. Det är ju något med just snygga tänder som lyfter ens utseende så mycket! Som att det signalerar: jag är ung, hel och ren. (Givetvis kan det vara charmigt med sneda och vinda tänder, det kan till och med vara riktigt sött, men drömmer om det är det nog inte jätte-många som gör.) 

Sneda tänder går ofta i arv! Både min mamma och min pappa fick en rejäl dos av sin tids tandställning. De bände med stickor och pinnar, sov med små tygmössor kopplade till ståltrådsmojänger i munnen. Som tur är går utvecklingen hela tiden framåt på även det här området. Själv behövde jag bara ha räls i fem år…

Utveckling i tandregleringsvärlden

Men det här inlägget skulle inte handla om mig hur jag beklagar mig över mina sneda tänder 🙂 Utan om hur utvecklingen går framåt och tandreglering i dag i mångt och mycket är en mycket smidig och enkel process. Det är inte heller lika dyrt som det en gång var. Och vad skulle kunna vara mer väl-investerade pengar än att lägga dem i egen mun! Skämt å sido, är det en investering jag nästan vågar lova att du inte kommer ångra. Det är inte som att investera i till exempel en köksrenovering eller en ny bil. I köksinredningen kommer det nya trender, du kommer ångra att du valde kornblått kakel (oavsett hur snyggt det känns nu). Bilen blir gammal och måste skrotas. Men ett rakt, vitt, gnistrande leende måste som tur är aldrig skrotas. Inte heller går ett sådant klassiskt skönt drag någonsin ur tiden. 

Se bara till att ta noga hand om tänderna efter du avslutat regleringen. Till exempel genom att använda den nattskena man ofta får efter behandling, för att tänderna inte ska röra sig. De strävar (tyvärr) alltid efter sin ursprungliga position.