Tandhygienist

En tandhygienist vill dig väl

En tandhygienist vill dig väl

editorial

Har du tittat i din egen mun nyligen? Ställt dig nära spegeln med en ficklampa och gapat stort? Hur ser det ut egentligen? Är tandköttet starkt och friskt, tänderna vita och rena? Är det inte tandsten som syns där, i mellanrummen? Kanske är det trots allt dags att gå till tandhygienisten. 

Vissa människor är fantastiskt duktiga på en sak när det gäller tänderna. Nämligen att undvika att besöka tandvården. Problemet är att ju längre man skjuter upp besöket desto jobbigare blir det när det inte längre går att undvika. Det värsta av allt, är att ordineras ett besök hos en tandhygienist, tycker vissa. 

Att behandlas av en tandhygienist kan ses som likvärdigt med att utsättas för tortyr. Hon börjar med att sticka ett vasst föremål i tandfickorna för att se hur djupa de är. Dessutom sticker hon i själva tandköttet för att se om det har lätt för att blöda. Tandsten skrapas bort på ett sätt som påminner om naglar som skrapar mot svarta tavlan. Sedan följer putsning och polering.

 

Tandhygienist

 

Kärleksfull behandling

Oavsett vad du kanske tror så har tandhygienisten inte valt sitt yrke för att få chansen att misshandla andra människor. Hennes främsta mål är att arbeta förebyggande med din tandhälsa. Att ta bort tandsten och plack förhindrar att allvarligare problem uppkommer. Om tandköttet inte är friskt finns det också stor risk för tandlossning längre fram. Därför är det mycket viktigt att ha detta under noggrann uppsikt. Tandhygienisten vill alltså hjälpa dig, tro inte annat. 

Om du nu låtit dig övertygas så kanske det vore en idé att besöka en tandhygienist. Gå då in på ‘tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct’ så kommer du att hitta en tandhygienist som behandlar din mun med kärleksfull ömhet. Om det är mycket som behöver fixas i din mun, så kan behandlingen delas upp på flera tillfällen. Då får du glädjen att gå till tandhygienisten många gånger.