gitarr

Dags att plocka upp gamla musikdrömmar och klä dem i ny skrud?

Dags att plocka upp gamla musikdrömmar och klä dem i ny skrud?

För många av oss som var unga på 90-talet var ljudet av drömmar synonymt med ljudet av elgitarrer som skrek ikapp. Under några år så var det nämligen just gitarren som var i fokus på ett sätt som den kanske inte har varit sedan dess. För vem ville inte lira med samma punkiga attityd som Kurt Cobain, eller skapa larmande ljudväggar som Kevin Shields, eller riffa som Gossard och McCready i Pearl Jam?

Damma av gitarren!

För de allra flesta av oss så slutade resan kanske i replokalen eller någon av de många spelställena som fortfarande existerande på denna tid. Det var en kul tid som vi minns med värme, även om det säkerligen är flera av oss som mer ser gitarren som en hobby numera. Kanske har vi skaffat familj och arbete som gör att vi fick prioritera om i tillvaron. Det gick helt enkelt inte att kombinera saker och ting i det berömda livspusslet.

Det fina med livet är dock att saker och ting tids nog kommer tillbaka, i ny skepnad. Speciellt i dessa tider då många har börjat omvärdera sin tillvaro. Att arbeta mindre och få mer tid för familj och fritid är en tendens som har växt sig allt starkare under det senaste året.

Kanske sitter du själv där och kikar på https://www.danguitar.se, smått dreglandes efter att plocka upp gitarren igen – eller kanske till och med böra spela på ett nytt instrument?

Saken är den att det aldrig är försent – tvärtom är varje sekund ett nytt tillfälle att plocka upp nya som gamla vanor här i livet. 
Kanske kommer du aldrig att stå på de stora scenerna, kanske drömmer du inte längre om det ens, men visst kan det vara nog så tillfredsställande att sätta dig ned med dina nära omkring dig och spela och sjunga tillsammans?