LED lysrör

Byt ut dina gamla lysrör till LED lysrör

Byt ut dina gamla lysrör till LED lysrör

editorial

Har du lysrörsbelysning hemma? Lysrör kan verkligen lysa upp ett rum, men de är inte alltid helt oproblematiska. Den gamla sortens lysrör innehåller kvicksilver som är ett miljöfarligt ämne. Det går att återvinna kvicksilvret i lamporna, men då är det viktigt att lysrören hanteras rätt. 

Det kan också vara en fara för hälsan om ett lysrör med kvicksilver går sönder och kvicksilvret sprids i luften. Även där måste man vara noga med hur man hanterar den trasiga lampan. Har man lysrör eller andra lampor med kvicksilver hemma kan det därför vara bra att ha läst på i förväg hur man ska gå tillväga om lampan går sönder.

Med tanke på riskerna med kvicksilverlampor kan det vara skönt att helt enkelt inte ha dem hemma. Om man har sådana kan man välja att byta ut dem till LED lysrör istället. 

 

image

 

Fördelar med LED lysrör

LED lysrör är inte bara ett säkrare alternativ för hälsan och miljön. Det är också ett alternativ med andra fördelar. Till exempel så drar lysrören med LED mindre energi än den gamla sortens lysrör. Det innebär ytterligare en fördel för miljön samt en besparing för plånboken. De håller också länge och tack vare det slipper man byta ut dem lika ofta som den gamla varianten.

Ett LED lysrör ger bra ljus. Därför är de ett bra val där man behöver extra gynnsamt ljus, till exempel om man har ett hemmakontor eller om man sysslar med en hobby som kräver bra ljus. Men även i ett rum som köket kan det behövas bra belysning.

Var kan man då köpa LED lysrör? Det går att köpa dem på många ställen, och det finns ett stort utbud om man vill beställa på nätet. Bland annat finns butiken ledmegastore.se där man kan hitta både LED lysrör och andra sorters belysning med LED.