Bussresor

Boka buss i Stockholm till din nästa semester

Boka buss i Stockholm till din nästa semester

Det går knappast att förneka att flygtrafiken har inverkat ordentligt i utsläppsväg som sedermera påverkar jordens klimat och bidrar till klimatförändringar. En del är kanske beroende av flyget för att transportera sig, men andra kanske faktiskt hade kunnat välja andra, mer miljövänligare, alternativ. Vänsterpartiets före detta partiledare Jonas Sjöstedt brukar ibland syrligt referera till dessa människor som “Carl Bildt:are”.  

Ett exempel på ett miljövänligare sätt att resa än flyget är att åka buss. Du kanske redan gör det en hel del i din vardag. Många åker till exempel buss till jobbet eller skolan. Men det finns ofta möjlighet att resa betydligt längre än vad du pendlar. Många resedestinationer, runtom i Europa bland annat, kan nås med hjälp av bussresor. Då reser du klimatsmart, men en annan fördel är att detta sätt att resa på i regel också är betydligt billigare att flyga.  

Upptäckande på nära håll

Ditt motargument är förutsägbart: bussresor tar förstås längre tid. Ska du till exempel åka buss ned till Berlin från Malmö får du räkna med att befinna dig på bussen åtminstone över en hel natt. Ett flyg från Kastrup hade gått på under timmen. Men se det så här: under tiden du åker buss hinner du skapa ovärderliga minnen. Vem vet vem du hamnar bredvid? Kanske en superspännande buddhistisk munk som bestigit Mount Everest. Det vet inte du inte förrän du har provat.  

Se det som en roadtrip. När du åker buss får du se så himla mycket mer än när du flyger. Framför allt får du se det från nära håll. Bussresor är ett utmärkt sätt att upptäcka nya byar, nya människor och nya vägar. Det är en upplevelse i sig. Boka buss i Stockholm, Malmö, Göteborg eller varifrån som helst till din önskade destination. Resan är minst lika speciell som destinationen. Klimatet kommer dessutom att tacka dig!