blommor

Blommor - mer än bara ett vackert ansikte

Blommor - mer än bara ett vackert ansikte

editorial

Blommans betydelse

Blommor är mer än bara ett vackert ansikte. Även om de ofta ges som gåvor för sitt estetiska värde har blommor en lång historia av symbolik och betydelse. Faktum är att olika blommor har använts för att förmedla olika budskap i århundraden. Idag ska vi ta en titt på de dolda betydelserna bakom några av de mest populära blommorna.

image

Berätta dina känslor med en bukett

Rosor
Rosor är kanske den mest ikoniska av alla blommor. Även om deras ursprungliga betydelse var helt enkelt ”jag älskar dig” kan rosor nu förmedla en mängd olika känslor. Röda rosor symboliserar kärlek och passion, medan vita rosor representerar renhet och oskuld. Gula rosor står för vänskap, medan rosa rosor står för tacksamhet. Oavsett färg förmedlar dock alla rosor beundran och respekt.

Liljor
Liljor förknippas ofta med begravningar och sorg. Detta beror på att de symboliserar återfödelse och ny början. I det antika Grekland sågs liljor också som en symbol för renhet. Därför användes de ofta vid bröllopsceremonier. Numera är liljor fortfarande ett populärt val för brudbuketter.

Nejlikor
Nejlikor är en av de mest mångsidiga blommorna när det gäller symbolik. Rosa nejlikor ges ofta som tack, medan röda nejlikor symboliserar kärlek och tillgivenhet. Vita nejlikor representerar renhet och tur, medan svarta nejlikor indikerar ånger eller sorg. Gröna nejlikor bärs på St Patrick’s Day för att symbolisera det irländska arvet. Oavsett färg kommer nejlikor att göra ett bestående intryck.

Blommor har använts i århundraden för att förmedla budskap om kärlek, uppskattning, vänskap med mera. Nästa gång du vill skicka ett särskilt budskap kan du överväga att ge blommor som gåva. Med ett så brett utbud av dolda betydelser kan du säkert hitta den perfekta blomman för att förmedla dina känslor. Kika gärna in hos https://www.blommorjarfalla.se/ för mer information. Tack för att du läste och hoppas detta blogginlägg var till någon hjälp!