blommogram

Blommogram till någon nära i Stockholm

Blommogram till någon nära i Stockholm

Det är något speciellt med att få ett blommogram i Stockholm. Vem man än är, och vem avsändaren än är, så brukar man bli glad av att bli uppvaktad med en riktigt fin blomsterbukett. Det är en gåva som man kan överraska någon med även om man själv befinner sig på andra sidan jordklotet, eller om man glömt att köpa en present till en födelsedag eller högtid. Man går helt enkelt bara in på utvald blomsterbutiks hemsida och gör sin beställning, så får mottagaren blommorna på avtalad tid.

 

Förslag på val

Många blomsterbutiker ingår i kedjor som har online-beställning av blommor, med system på sin hemsida som gör beställningsprocessen lätt. Där kan man hitta ett antal olika förslag på buketter i olika färger, storlekar och med olika slags blommor som ingår, men om man har en annan idé så går det också oftast att lösa.

Man väljer sedan vem blommorna ska levereras till, samt dag och tid. Det är också viktigt att man skriver in mottagarens telefonnummer så att blomsterbudet kan förvarna och se till att mottagaren är hemma. Sedan är det bara att välja kort, skriva vad man vill ska stå på kortet, och betala.

 

Blommornas eget språk

Även om det är bra att skicka med ett kort, så att mottagaren vet vem som skickat blommorna, så finns det också något som heter blomsterspråket. Det innebär att vissa blommor i vissa färger i sig kan skicka ett meddelande till mottagaren, även om det inte står vem som skickat dem.

“Jag älskar dig”, “jag längtar efter dig” och “obesvarad kärlek” är några olika meddelanden som man kan skicka med blommor, fast det vanligaste är att man endast känner till de röda rosorna som betyder “jag älskar dig”. En blomma uppskattas lika mycket av en partner som av ett barn, en förälder eller någon annan som står nära.