Akuttandvård odenplan

Akuttandvård i Odenplan – en trygghet för småbarnsföräldrar

Akuttandvård i Odenplan – en trygghet för småbarnsföräldrar

Att ha tillgång till en akuttandvårdsklinik i närheten kan vara en stor trygghet för småbarnsföräldrar. När ens barn drabbas av en tandskada eller akut tandvärk är det viktigt att kunna få snabb hjälp för att lindra smärtan och undvika allvarliga komplikationer. I Odenplan finns det flera tandvårdskliniker som erbjuder akuttandvård för både barn och vuxna.

Vad är akuttandvård?

Akuttandvård i Odenplan handlar om att ge snabb hjälp till personer som drabbats av akut tandvärk eller tandskador. Det kan till exempel handla om tandfrakturer, tandbortfall, tandvärk eller tandinfektioner. Vid akuta besvär är det viktigt att söka hjälp så snabbt som möjligt för att undvika att problemet förvärras.

Hur fungerar akuttandvård i Odenplan?

I Odenplan finns det flera tandvårdskliniker som erbjuder akuttandvård för både barn och vuxna. En av dessa kliniker är City Dental, som har lång erfarenhet av att hjälpa personer med akuta tandbesvär. Kliniken har modern utrustning och erfarna tandläkare som kan hjälpa till med allt från mindre tandreparationer till mer avancerade ingrepp.

För att få hjälp vid akuta tandbesvär kan man ringa tandvårdskliniken och boka en tid. I vissa fall kan man också få hjälp direkt på plats om det finns lediga tider. Vid besöket kommer tandläkaren att undersöka tanden eller tänderna och ta ställning till vilken behandling som är lämplig. Ofta kan man få hjälp med att lindra smärtan och åtgärda akuta problem vid samma besök.

Akuttandvård odenplan

Vad kan man göra själv vid akuta tandbesvär?

Om ens barn drabbas av akuta tandbesvär är det viktigt att agera snabbt för att lindra smärtan och undvika att problemet förvärras. Här är några tips på vad man kan göra själv vid akuta tandbesvär:

  • Ta smärtlindrande medicin om det behövs (tänk på att följa rekommenderad dosering för barn)
  • Skölj munnen med ljummet vatten och eventuellt tillsätt lite salt
  • Undvik att äta eller dricka något som är varmt eller kallt, sött eller surt
  • Undvik att bita på tanden eller tanden bredvid om det gör ont
  • Om tanden har lossnat helt kan man